Training Alpe d'HuZes

dinsdag 1 maart 2011

23 januari 2011  s’Ochtends om 9.uur op de fiets gestapt bij een temperatuur die nauwelijks boven 0 kwam. Doel was een duurtraining van 3,5 uur met enkele klimmetjes op de Posbank. Vanwege het natte wegdek wel spatbordjes gemonteerd. Helaas had niet iedereen spatbordjes zodat je toch nog goed nat werd. We legden ruim 90 kilometer af. De fiets werd bij thuiskomst direct schoongemaakt.

30 januari 2011 Vertrek 09.30 uur. Temperatuur net 3 graden boven nul. Ik reed mee met 3 goed getrainde jongens, waarvan er één voor Kanjers voor Kanjers rijdt. Dit is een team bestaande uit getalenteerde fietsers. We reden die ochtend richting de Holterberg. Na 4.5 uur op de fiets te hebben gezeten en ruim 100 kilometer te hebben afgelegd kwam ik voldaan weer thuis. De fiets kreeg een goede schoonmaak beurt omdat er op de fietspaden nog veel was gestrooid.

 6 februari 2011 Vertrek 8.00 uur vanaf huis met de auto en ATB naar Apeldoorn gereden om collega op te halen om samen naar Wehl af te reizen om met vrienden in Montferland te ATB’n. Leuke afwisseling. Goed 2,5 uur en 45 kilometer met de ATB afgelegd.

13 februari 2011 Met collega afgesproken om de Posbank op te fietsen. Een rustige duurtraining. In totaal 2,5 en 75 kilometer afgelegd.

16 februari 2011 woensdag is mijn vaste vrije dag. Ik haal dan mijn dochter van school. Vaak komt ze dan met een vriendinnetje thuis. Niet vandaag, ze had zelf al met een vriendinnetje afgesproken om bij haar te spelen. Dit gaf mij de gelegenheid om toch nog even 2 uurtjes bij een mooi zonnetje 50 kilometer af te leggen. Wederom een rustige duurtraining.

19 februari 2011 Weer een duurtraining bij lage temperaturen en windkracht 3.   Start 8.45 om samen met een vriend 4,5 uur en ruim 90 kilometer af te leggen. De fiets kreeg wederom een poetsbeurt aangezien er weer op de fietspaden was gestrooid. Het waren nu alleen vlakke kilometers. Wel moest de vriend een aantal intervallen doen. Eerste uur laag in de hartslag. Tweede uur 5 x 5 minuten net boven omslagpunt. En in het laatste uur nog 5 x een sprint van 10 seconden. Moe maar voldaan thuisgekomen.

20 februari 2011 Met vrienden afgesproken om te ATB’n op de Posbank. Ook nu weer was het net boven 0 en was de windkracht 3. Het maakt zeker uit als je in het bos of op de weg rijdt. De Posbank heeft een mooi uitgezette route. De grond was redelijk bevroren, waardoor je veel snelheid kon maken. Een mooie training van 2,5 uur. Ongeveer 45 kilometer afgelegd.

Reint

0 reacties:

Back to TOP