Spinning Marathon

dinsdag 1 februari 2011

Zoals de Friezen zouden zeggen: It Geht On !!
Dankzij een stel zeer enthousiaste leerlingen en docenten op Het Slatink staat er iets moois te gebeuren op 17 maart a.s. Zij willen zich inzetten voor een prachtig doel?? Dan geef ik daar graag iets moois voor terug.


Waarom: In de strijd tegen kanker ervaren patiĆ«nten en hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Er tegen vechten lijkt zinloos. Stichting Alpe d’HuZes denkt daar anders over. Onmacht maakt strijdig. Stichting Alpe d'HuZes is opgericht om de onmacht, die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht: kracht putten uit emotie. Onder het motto "Opgeven is geen optie". Dit geldt voor de renners, sponsoren, artsen, maar het meest natuurlijk voor de patiĆ«nten zelf. Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. Een onmogelijk doel? Ik geloof van niet. Daarom fiets ik 6x op 1 dag de Alpe d’Huez op, om te laten zien dat niets onmogelijk is.

Het Slatink (onderdeel van het Etty Hillicum Lyceum) in Deventer heeft laten weten volledig achter mijn Alpe d’HuZes actie te staan en zal in maart een schoolbrede geldinzamelingsactie organiseren. Om de sponsoractie te ondersteunen gaat Achmea in samenwerking met Rabobank een tegenprestatie organiseren.

Wat: Op 17 maart 2011 worden er geen lessen gegeven op de school! De hele dag staat in het teken van Gezondheid, Fitheid, Kanker, Health & Lifestyle. Het KWF / St. Alpe d’HuZes verzorgt in de ochtend inspirerende en soms ook emotionele presentaties. Ik kom daarvoor speciaal samen met de voorzitter van de stichting Alpe d’HuZes Coen van Veenendaal naar Deventer. In de middag worden er leuke health clinics en workshops georganiseerd voor alle leerlingen en docenten. Achmea & Rabobank zullen gezamenlijk een Spinning Marathon organiseren. Alle spinning bikes en sportinstructeurs worden gefaciliteerd door Achmea Health Centers. Rabobank Deventer is hoofdsponsor en door de nauwe samenwerking tussen Achmea Corporate Relations en Rabobank Nederland zal er hoogstwaarschijnlijk een bekende sporter deelnemen aan de Spinning Marathon (het is nog een verrassing wie dat wordt, ook voor mij). Dit is je kans om zij aan zij met een groot sportman uit Nederland je in het zweet te werken voor het goede doel. Bovendien worden er door middel van verlotingen hele bijzondere prijzen weggegeven. Er is sowieso voor iedereen die mee doet aan de verloting al een bijzondere prijs. Ik kan ook alvast verklappen dat ik ook een prijs ga weggeven die zeer uniek is en die vrijwel niemand in Nederland kan krijgen!

Doel: Uiteraard is het goed om allemaal in beweging te komen en ons ook bewust te zijn van alle gevolgen van kanker. Nog belangrijker is het om te weten dat we iets tegen deze verschrikkelijke ziekte kunnen doen! Daarvoor is geld nodig. Voor deze spinning marathon op 17 maart zijn wij opzoek naar sponsors. Een aantal grote bedrijven die een relatie hebben met Achmea en die maatschappelijk betrokken zijn in de regio Deventer zijn gevraagd om een sponsorbijdrage te leveren. Dat betekent hoe meer leerlingen op 17 maart gaan fietsen hoe meer geld wij met z’n allen ophalen. Ik daag de leerlingen van Het Slatink ook uit om sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Op 17 maart zetten wij Het Slatink in vuur en vlam en gaan we er keihard ons best voor doen om een groot geld bedrag op te halen! Opgeven is geen optie! Ik heb er heel veel zin in!

Erik

1 reacties:

Anoniem 17 maart 2011 om 09:08  

Was geweldig om te doen en te zien. Na zelf te hebben gespint, ook nog gekeken. Super gezellig was het!!! En het doel vind ik ook echt mooi, omdat er zoveel zijn die hieraan lijden.

Back to TOP