Met zijn allen veranderen we zijn richting ...

vrijdag 18 februari 2011

Nog 111 dagen en een aantal uur tot aan de start van Alpe d’HuZes. Dat wil zeggen, tot aan de start van de titanenstrijd op de fiets want eigenlijk begint Alpe d’HuZes in de dagen voorafgaand al wanneer alle deelnemers en vrijwilligers al geleidelijk Bourg d’Oisans zullen ‘innemen’. Want een invasie zal het worden. Tijdens onze laatste team bijeenkomst werd medegedeeld dat elke slaapplek in Bourg d’Oisans nu wel vol zit. Wat een belevenis zal dat worden.

Ook mogen we als Alpe d’Achmea team nu officieel zeggen dat we mee gaan doen op 9 juni. Er is als team namelijk een vereiste sponsoropbrengst van 30.000 EURO nodig. Dit bedrag zijn we inmiddels gepasseerd. Is dat niet wat bot om zo’n groot bedrag te eisen om je alleen nog maar te mogen inschrijven? Nee! De wachtlijst van mensen die graag aan Alpe d’HuZes mee zouden willen doen is enorm, misschien nog wel langer dan het aantal deelnemers wat mee KAN doen. Ook deze mensen staan te trappelen om de vereiste teamsponsorbedragen binnen te halen. Het kan en mag dan ook niet vrijblijvend zijn om als team mee te doen en vrijblijvend wat geld in te zamelen. Bovendien is het geld ook keihard nodig. Coen van Veenendaal zegt zo mooi in een van zijn speeches: kankerpatiënten zijn ook niet vrijblijvend ziek. Die kunnen ook niet even rustig aan doen of het even aan anderen over laten. Nee, ook zij moeten door. Om hen te kunnen faciliteren moeten we met z’n allen dus heel veel geld binnenhalen.

En daarom ben ik ook zo laaiend enthousiast over de actie die op 17 maart op Het Slatink gehouden wordt. De school beseft het belang van een Alpe d’HuZes. Realiseer je eens dat 10% van alle opbrengsten die het KWF ophaalt per jaar van st. Alpe d’HuZes komt. Een actie die uiteindelijk op 1 dag wordt uitgevoerd daar ver in de Franse Alpen. Is dat niet geweldig? Dus al het geld dat in Nederland door het KWF aan kankeronderzoek en gerelateerde ondersteuning uitgeeft komt 10% van Alpe d’HuZes en wordt dus allemaal door die ene dag op gehaald. Ik denk echt dat het komt door het enthousiasme en de motivatie van alle men sen die hierbij betrokken zijn.

Geld ophalen is dus niet vrijblijvend. Het is echt heel hard nodig. Ik heb het Spinning initiatief op Het Slatink vorige week tegen mijn 22 Alpe d’HuZes teamgenoten verteld en echt iedereen vind het geweldig. Ik hoop dat alle leerlingen het ook als een uitdaging zien om een zo’n groot mogelijk bedrag op te halen. Samen brengen we een geweldig bedrag op en samen zullen we er voor fietsen. Ter nagedachtenis aan allen die te vroeg aan kanker zijn overleden,
ter motivatie van degenen die aan het strijden zijn. De uitspraak van Alpe d’HuZes is voor zo’n grote school als Het Slatink enorm van toepassing:

Alleen een dwaas blaast tegen de wind…
maar met zijn allen veranderen we zijn richting!

Opgeven is geen optie!

Met dank aan Rabobank Salland, Achmea Corporate Relations, Zilveren Kruis Achmea en Achmea Health Centers is de toon gezet. De eerste sponsorbedragen zijn binnen.
De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een prachtige dag te worden in Deventer op 17 maart.

Grt Erik

0 reacties:

Back to TOP