Rokjesdag en blote witte ongeschoren kuiten....

donderdag 25 maart 2010

Wat een mooi weer: 20 graden en een lekker briesje uit het zuiden. Wat wil een mens nog meer? Vooruit dan, een beetje van mij en een beetje van Bril.

De eerste echte mooie warme dag dit jaar. Dat belooft altijd een hoop ontluikende natuur. Rokjesdag, noemde Marin Bril dat en wij keken er vanaf midden winter al naar uit. Vanochtend voor een schade in Amsterdam Centrum geweest en dan weet je het direct: dit is de enige echte eerste officiele rokjesdag. Nog even de lunch gebruikt bij het Leger des Heils. Tja, ook wij van Achmea moeten op de kleintjes lettten. Soep (ja, Femke ook hier was het tomatensoep) met brood en het smaakte goed. 

Na thuiskomst meteen op de fiets, want aan het einde van de middag zou het gaan regenen, aldus de weergoden. En ze hebben weer gelijk. Nu ik dit stukje zit te typen, komt het met bakken uit de hemel. Voor vertrek nog even de neus buiten gestoken en ja hoor, dit wordt dan de eerste dag in korte broek buiten. Dat komt dus wat onverwachts en ik moest dan ook zondigen tegen een van de hoofdregels van de wielrennerij: blote benen horen netjes gesoigneerd en geschoren te zijn.... Geen tijd meer voor en direct op de fiets. Door Heerjansdam fietsend merk je dan toch dat ze daar weer een heel andere invulling van rokjesdag hebben. Het kan ook niet altijd feest zijn....

Voor het eerst ook in de Nalini Team-outfit van WebTrainer.nl. Dat zit perfect. Ik moest natuurlijk wel XXXL hebben, maar dat heb je met die achterlijk kleine italiaantjes op de fiets. En Leon, goed kijken dan zie je de mooie witte sokken. Nogmaals bedankt daarvoor!













Op het programma stond een training van 1:30 uur (voor de kenners 50D1, 2h(1W-4D1) en 2h(5D3-10D1). Ging lekker en zoals gezegd net voor de buien binnen. Wel even wennen als je naar beneden kijkt: wat zijn die melkflessen wit. Past wel goed bij de grondverf van mijn fiets, zouden mijn toffe fietsvrienden zeggen.....

Ik kijk verder al uit naar komend weekend. De eerste training met de kanjers van de teams 1, 2 en 3 van Alpe d'Achmea in Berg en Dal. Zondag de tweede clinic van BergOp van WebTrainer.nl op en rondom de Posbank bij Velp. We maken er lekker een lang weekend Berg en Dal van. Marjan gaat ook mee en zal zaterdag Geesje, Ben en Leo helpen bij het vrijwilligerswerk. Nu maar hopen dat het een beetje droger wil blijven dan vorig jaar, toen de renners bijna zijn verzopen. Rene heeft er in ieder geval voor gezorgd dat hij lekker met Marie-Claire in Milaan zit. Dat kan hem nog aardig tegenvallen: die chique winkelstraten doen daar een aanslag op je creditkaart.....

Dan de tellerstand voor het sponsorgeld: meer dan euro 70.000,-. Wie had dat gedacht? Ik sluit me aan bij onze teamcaptain Don Leo dat het moeilijk inschatten is waar we gaan eindigen. Zou stiekem denken aan een bedrag met 6 cijfers teveel van het goede zijn.....? We gaan het zien en blijven ons best doen!

Goed dat Hans de Kler er aanstaand weekend niet bij is, dat scheelt weer een bezemwagen.....

Marco.


1 reacties:

Hans de Kler 26 maart 2010 om 06:35  

Ach zo zie je maar weer dat sommigen nooit zullen begrijpen wat teamwork is. Iemand die het woord wel weet toe te passen in de praktijk heeft het niet over een bezemwagen maar zal ervoor zorgen dat ook de laatste man de streep zal halen. Ook al gaat dat ten koste van zijn eigen "prestatie". Vorig jaar op de heuvels van de Posbank heb ik nog getracht dit te laten zien door bij de "beklimming" van de Posbank geestelijke ondersteuning te geven aan een klein gezet mannetje met een baartje die al puffend en hijgend de heuvel op probeerde te komen. Sommigen zullen het waarschijnlijk nooit leren.

Back to TOP