Trainen in Limburg.

zondag 18 april 2010

Zondag 11 april stond er weer een teamtraining gepland. Ditmaal in de Nederlandse bergen in Limburg en op precies te zijn de helling bij Camerig.

Ad had ons er op gewezen dat hij stipt om 9 uur wilde beginnen dus het was zaak op tijd aanwezig te zijn. Om kwart over vijf liep mijn wekker af en om tien voor zes stond Alexander voor de deur. Fiets in de auto en op pad. Hier vanuit het oosten van het land naar het zuiden gaat het het vlotst via de Duitse snelwegen. Dus Duitsland in de snelweg op.

Het was nog rustig op de weg. Het zonnetje scheen aangenaam en vroegen ons serieus af of in korte of lange broek zouden gaan fietsen. De reis voorliep erg voorspoedig dus hadden we nog tijd voor een kop koffie en een sanitaire stop langs de autobaan. Ondanks het zonnetje bleek het buiten toch wat fris. Verder ging het weer. Tegen de tijd dat we Nederland weer inreden was de zon verdwenen. Het was nevelig buiten. De buitentemperatuur meter begon ook te dalen. Tegen de tijd dat we op de Camerig aankwamen stond hij op 3 graden, dus toch maar de lange broek.

We waren mooi op tijd, ca. 8.30 uur op het afgesproken punt ongeveer halverwege de helling. Ondanks de nevel een geweldig (on Nederlands) uitzicht. Er was nog niemand, nog even tijd om met de auto de helling te verkennen. Toch een hele klim, ruim drie kilometer, ongekend voor Nederland.
Langzaam arriveren de teamgenoten ook. Uiteindelijk zijn we om 9 uur met 12 man. Helaas hebben een aantal  teamleden om verschillende redenen verstek moeten laten gaan.


We beginnen met een opwarm rondje. Nou ja, opwarmen…… met name tijdens het afdalen blaast de koude wind hard om de oren en tegen het voorhoofd, enkelen klagen over weinig gevoel in de vingers. Na dit “opwarm” rondje van een kilometer of 10 beginnen we met het beklimmen van de Camerig, daar krijg je het tenminste wel warm van. Na het klimmen gelijk weer afdalen en weer opnieuw omhoog, traject training noemen ze dat, soms best saai meer wel effectief. De lange klim en de herhaling geeft je voldoende tijd om te zoeken naar een cadans waar je je lekker bij voelt. Na een aantal keren Camerig doen we weer een tussenrondje, dan nog een aantal keren Camerig en tot slot nog een rondje om uit te fietsen. Overigens gaat dit uitfietsrondje de andere kant van de Camerig op en die is ook listig. Na een kilometer of 75 gefietst te hebben besluiten we om 13.30 uur dat het mooi geweest is. We doen ons nog tegoed aan een kop koffie en vlaai en dan gaat iedereen huiswaarts.

Nu het klimmen wat serieuzer word merk je ook dat de twijfel hier en daar begint toe te slaan. De minder ervaren fietsers informeren bij de ervaren fietsers met wat voor verzet ze fietsen en hier en daar worden voor de zekerheid al de eerste grotere tandwielen gemonteerd.

Na de eerste training in Berg en Dal was dit al een stapje serieuzer. 24 april gaan we naar de Ardennen, we zullen zien wat dat weer brengt. Voor de zekerheid zit er bij mij al een groter tandwiel op…..

Toine

0 reacties:

Back to TOP