Sauerlandische Geschichten.

maandag 17 mei 2010

Hoewel de tijdsbestedingen beginnen op te lopen, er nog een hoop geregeld moet worden en er ook nog gewerkt  wordt, wil ik toch nog even stil staan bij ons verblijf in Sauerland. Het eerste wat ik mee wil geven is: Wat er ook over mij verteld wordt, geloof het niet. Ook nu weer werd bij de voorbereiding en training een forse dosis motivatie en doozettingsvermogen gevraagd.

Werden wij bij aankomst nog aangenaam verrast met een zonnetje wat een verblijf op het terras veraangenaamde, zo werd het de volgende dag bij het opstaan al duidelijk waar de naam Winterberg vandaan kwam. Een druilerige regen en een temperatuur van zeggen en schrijven 3,5°C. Dan maar even koffie met gebak in Winterberg. In de kilometers er heen zakte de temperatuur verder terug naar 2° C. We bekeken het van de positieve kant, het was nog boven nul. Deze dag is er totaal niet gefietst. Zelfs Marco, die normaal toch aangeeft dat met regelmaat “het water door zijn naad stroomt” kon zich er niet toe zetten om zijn fiets in elkaar te zetten.

Dat in elkaar zetten is overigens zo vaak genoemd dat ik de indruk had dat hij bij het transport zelfs de onderdelen tot in het laatste schroefje uit elkaar heeft gehaald. Het moet een gepuzzel geweest zijn want op vrijdag was het redelijk fietsweer, maar ook toen was de fiets nog niet klaar. Samen met Ad Timmermans en Eric Sterrenburg is het parcours verkend.

De zaterdag is iedereen op de fiets geklommen en heeft aan den lijven ondervonden waarin een klein dorpje steil kan zijn. Bijkomstigheid was dat het verblijf boven op de berg lag en dat de start van de rit bestond uit een soort vrije val waarbij men met 65 km/uur het dal in stortte. Terug moest echter vijf kilometer lang de zwaartekracht tegengesteld bevochten worden.

Zondag nog een klein rondje en toen weer naar huis, veel minder gefietst hebbende als de bedoeling was, maar toch een amusant weekend. Waarbij wij met name achter een aantal niet vermoede talenten en ambities van onze team leden en vrijwilligers zijn gekomen. Laten we het zo samen vatten: Wat te regelen en te plannen was, was tot in de puntjes in orde. Blijft over het weer, dat was op zijn Sauerlands gezegd: Scheisse.

De teamleden en het materiaal zijn getest, zodat de nodige aanpassingen nog verricht kunnen worden. Dat geldt geloof ik alleen voor het materiaal. Hoewel het allemaal laat op gang kwam en over het algemeen nat en koud is geweest in de voorbereiding kan ik toch wel merken met mijn wekelijkse rondjes dat het toch wel gemakkelijker gaat. Nog een rondje Dalfsen Apeldoorn, Tilburg en een rondje Friesland en dan gaat het gebeuren. Succes met de voorbereidingen.      

0 reacties:

Back to TOP